BASF uspešno preuzeo “Chemetall”

BASF

Nemačka kompanija “BASF” uspešno je preuzela kompaniju “Chemetall”, koja je bila u sastavu američke grupacije “Albemarle”, specijalizovane za premaze, čime je omogućeno da BASF-ov sektor Premaza proširi svoju ponudu i kupcima obezbedi još više profesionalnih rešenja.

Iz BASF-a poručuju da će svoja znanja i veštine iz oblasti hemije i premaza nadograditi znanjima kojima Chemetall, kao jedna od vodećih svetskih kompanija u ovoj oblasti, raspolaže u oblasti tretiranja površina. Na ovaj način udružene kompanije će imati obostranu korist na polju globalne infrastrukture, obima proizvodnje i dostupnosti tržišta, što će im obezbediti dalje uslove za širenje i rast.

– Pripajanje kompanije Chemetall omogućiće nam da značajno proširimo tržište. Udruživanjem stručnosti i znanja dve vodeće kompanije, ubrzaćemo proces inovacija i omogućiti kupcima da budu još uspešniji – rekao je predsednik sektora Premazi kompanije BASF Markus Kamiet, a prenosi “eKapija”.

Kompanija Chemetall se bavi projektovanjem i proizvodnjom jedinstvene tehnologije sistemskih rešenja za tretiranje površina. Njihovi proizvodi koriste se u zaštiti metala od korozije, olakšavaju oblikovanje i izradu delova za mašine, obezbeđuju optimalnu pripremu delova za proces farbanja i adekvatno prijanjanje premaza. Ove hemikalije su u širokoj primeni, kako u industriji, tako i na krajnjim tržištima automobilske i vazduhoplovne industrije, industrije aluminijumskih premaza i oblikovanja metala.

Nemački BASF je za kompaniju Chemetall na kraju 2015. godine isplatio ukupno 845 miliona dolara.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор