BASF kupio švajcarski Rolic

BASF

Nemačka kompanija „BASF“ kupila je specijalizovanu firmu za osvetljenje na naprednim LCD i OLED ekranima, švajcarski „Rolic“, međutim, detalji ove finansijske transakcije ostaće nepoznati, jer su se tako kompanije dogovorile.

U saopštenju BASF-a se navodi da je preuzimanjem obuhvaćena filijala kompanije Rolic u Alšvilu, ali i one u Ajndhovenu u Holandiji i Šangaju u Kini, za šta nisu neophodna regulatorna odobrenja.

Rolic je inovativna i savremena firma koja posluje širom sveta, a njenih 110 visokostručnih radnika unapređuje i prodaje gotova rešenja i funkcionalne folije za ekrane i zaštitu od falsifikovanja, kao i nepropusne materijale i folije, prenosi „eKapija“.

„Kada su u pitanju materijali za fotoporavnanje, Rolic je tržišni i tehnološki lider. Proizvođači panela koriste tehnologije ove kompanije kako bi zadovoljili potrebe potrošača koji tragaju za proizvodima sa optimalnim kvalitetom slike visokog kontrasta i kvaliteta, ali i vrlo niskom potrošnjom energije“, objašnjava se u saopštenju.

– Ovom akvizicijom BASF razvija svoju strategiju kako bi ostvarila dugoročne veze u industriji elektronskih uređaja – istakao je Markus Kramer, predsednik sektora Disperzije i pigmenata nemačke kompanije.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор