NIS i BASF unapređuju tehničku saradnju

Naftna Industrija Srbije (NIS) i nemački hemijski gigant BASF potpisali su Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji, kojim se definiše partnerstvo u razvoju tehnologije proizvodnje naftnih derivata i unapređenje kvaliteta proizvodnog programa NIS-a.

U okviru strateške saradnje sa BASF-om, NIS će raditi na daljem poboljšanju kvaliteta ulja, maziva i celokupne ponude naftnih derivata, kao i na proširenju palete visokovalitetnih proizvoda. Reč je o proširenju i unapređenju dugogodišnje saradnje NIS-a i BASF-a čije aditive NIS koristi u poboljšanju kvaliteta ulja, maziva i brendiranih goriva.

– NIS neprekidno radi na unapređenju tehnoloških procesa i razvoju proizvodnog programa, kako bi ponudio proizvode vrhunskog kvaliteta. Zajedno sa BASF-om, kao našim dugogodišnjim partnerom, idemo korak napred i razvijamo inovativna rešenja u tehnologiji proizvodnje naftnih derivata – rekao je Kiril Tjurdenjev, prvi zamenik generalnog direktora NIS-a za preradu i promet, a prenosi „B92“.

Po rečima Tomasa Narbeshubera, potpredsednika kompanije BASF za Jugoistočnu Evropu, kao jedan od vodećih proizvođača u sektoru automobilskih fluida i rafinerijskih hemikalija, BASF je prepoznao NIS kao partnera sa vizijom o rastu i održivom razvoju, ne samo u Srbiji, već i regionalno.

– U pitanju je kompanija koja ulaže i kontinuirano investira u modernizaciju tehnologije i poboljšanje kvaliteta proizvoda koje nudi. Verujemo da će izgradnja snažnih partnerskih odnosa između naše dve kompanije omogućiti dugoročnu korist za tržište i doprineti snažnijem povezivanju srpske i nemačke privrede – rekao je Narbeshuber.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор