Novi Sad i Siemens unapređuju saobraćaj i energetsku efikasnost

Grad Novi Sad i nemačka kompanija “Siemens” potpisali su Protokol o namerama u oblastima tehničke infrastrukture, saobraćaja i energetske održivosti, što je prvi korak u sveobuhvatnoj analizi i integrisanom pristupu budućoj saradnji.

– Uvek nam je potrebna podrška kompanija koje imaju znanje i kvalitetne kadrove. Novi Sad je, pored Beograda i Niša, takođe prepoznao Simens kao partnera sa kojim je započeo rešavanje hroničnih problema koji utiču na na kvalitet života građana. Protokol o namerama je uvodni akt koji iskazuje saglasnost volje obe strane da zajednički učestvuju u rešavanju, pre svega, problema u saobraćaju, energetskoj efikasnosti i u komunalnoj delatnosti, posebno u vodosnabdevanju i grejanju. Takođe, jedan od prioriteta u razvoju grada u narednom periodu jeste i donošenje Strategije integrisanog upravljanja saobraćajem – objasnio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Direktor Simensa Udo Ajhlinger je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo što ta kompanija, upravo u Novom Sadu, nastavlja da realizuje strateške inicijative na planiranim aktivnostima u Srbiji.

– Ovo je prvi korak u budućoj saradnji koja predviđa jedan integrisani pristup i sveobuhvatnu analizu. Zajednički timovi Grada i Siemensa će u okviru radionica, a na osnovu potpisanog Protokola, sagledavati obostrane mogućnosti i potrebe, a sve u cilju unapređenja i poboljšanja kvaliteta života građana. Pretpostavljam da ćemo u narednih šest meseci uspeti da se dogovorimo koji će to biti prvi konkretni koraci u našoj saradnji, o čemu ćemo pravovremeno obavestiti javnost – rekao je Ajhlinger, a prenosi “eKapija”.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор