Razvoj saradnje Vojvodine i Baden-Virtemberga

Tokom trodnevne posete nemačkoj saveznoj državi Baden-Virtemberg, predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo razgovarali su sa domaćinima o modalitetima za unapređenje saradnje dve regije u oblasti poljoprivrede.

Na sastanku u Štutgartu bilo je reči o primeni efikasnijih metoda za bolje korišćenje potencijala, sa ciljem formiranja zajedničkih projekata, razmene znanja, iskustava i pospešivanja privrednih veza dve regije. Predstavnici Baden-Virtemberga izrazili su tom prilikom zainteresovanost za jačanje poljoprivredne saradnje sa AP Vojvodinom.

Predsednik Vlade Štutgartskog okruga Volfgang Rajmer i direktor Kancelarije za poljoprivredu i ruralni razvoj Kurt Mecger ovom prilikom ugostili su delegaciju AP Vojvodine sa pokrajinskim sekretarom Vukom Radojevićem na čelu, ali i predstavnike Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede, Zadružnog saveza Vojvodine, poljoprivrednih stanica i poljoprivrednih stručnih službi iz Novog Sada, Sremske Mitrovice, Vrbasa i Pančeva.

Srpska delegacija će u nastavku posete posetiti parlament ove nemačke savezne države, gde će se sastati sa poslanicima i predsednikom Odbora za poljoprivredu, a prisustvovaće i delu sednice parlamenta, prenosi agencija „Tanjug“.

Nemačka savezna država Baden-Virtemberg jedna je od najrazvijenijih regija ne samo u SR Nemačkoj, nego i u celoj Evropskoj uniji (EU).

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор