Srpske mlekadžije i mesari u poseti Nemačkoj

made-in-germany-rs-anuga

Delegacija srpskih privrednika iz sektora prerade mesa i mleka posetila je najveći svetski sajam hrane „Anuga“, koji se u Kelnu održava od 10. do 14. oktobra, u sklopu projekta „Politički dijalog između privatnog i javnog sektora u oblasti mesa i mleka“.

Projekat realizuju Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO), u saradnji sa srpskim Ministarstvom poljoprivrede i životne sredine, prenosi agencija „Tanjug“.

Sajam u Kelnu okuplja preko 6.800 izlagača i 155.000 posetilaca i predstavlja izuzetnuo dobru priliku za poslovne susrete i proširenje saradnje domaće privrede sa svetskim liderima u agrobiznisu.

U saopštenju srpskog koncerna „Victoria Group“ navodi se da je poseta ovom čuvenom prehrambenom sajmu organizovana sa ciljem upoznavanja domaćih privrednika sa najnovijim trendovima u sektorima mesa i mleka, ali i sa savremenom poljoprivrednom i prehrambenom proizvodnjom uopšte.

Među srpskim kompanijama koje su svoje predstavnike poslale u Nemačku na ovaj renomirani sajam, nalaze se „Karneks“, „Juhor“, „Mlekara Šabac“, „Neoplanta“, „Kuč kompani“, „Megl“, „Silbo“, „Kotlenik promet“, a u sastavu privredne delegacije učestvuju i predstavnici Privredne komore Srbije (PKS) i Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Na „Anuga FoodTec“ sajmu, posvećenom tehnologiji proizvodnje i prerade hrane, koji je bio organizovan u martu, svoje proizvode izlagala je kompanija „Sojaprotein“, članica Viktorija Grupe, kao najveći prerađivač NON-GMO soje u Jugoistočnoj Evropi.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор