Poziv privrednicima na sajmove hrane u Kelnu i Moskvi

made-in-germany-rs-russia01

Privredna komora Srbije (PKS) i Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) pozivaju domaće privrednike da se predstave na međunarodnim sajmovima iz oblasti prehrambene industrije “Anuga 2015” i “World Food Moscow 2015”.

Na sajmu Anuga 2015. koji će biti održan u nemačkom gradu Kelnu od 10. do 14. oktobra ove godine, Srbija će imati priliku da se predstavi u okviru dva nacionalna štanda. Anuga 2015. je najveći međunarodni sajam iz oblasti prehrambene industrije na svetu i najznačajniji za sve proizvođače hrane širom sveta. Održava se svake druge godine u Kelnu, u sajamskom prostoru “Kelnmese” (Koelnmesse GmbH) na površini od 284.000 kvadrata, na kome je u 2013. godini izlagalo 7.000 učesnika iz 97 zemalja i koji je tada zabeležio više od 170.000 posetilaca. Ovaj sajam čini nekoliko tematskih celina odvojenih po paviljonima: gotovi proizvodi, mleko i mlečni proizvodi, zamrznuti proizvodi, meso i mesne prerađevine, alkoholna i bezalkoholna pića, pekarski proizvodi, navodi se na sajtu PKS.

PKS i SIEPA po deveti put organizuju i predstavljanje srpskih privrednika na nacionalnom štandu u okviru sajma World Food Moscow 2015. u Moskvi od 14. do 17. septembra ove godine. World Food Moscow 2015. vodeći je međunarodni sajam iz oblasti prehrambene industrije za tržišta Rusije i zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza, koji se već više od 20 godina održava jednom godišnje u Moskvi, na sajamskom prostoru “Ekspocentar”.

Iz PKS poručuju da nastup na međunarodnom sajmu omogućava izlagačima da predstave svoje proizvode i plasiraju ih na nova tržišta, kao i da pospeše postojeće i steknu nove poslovne kontakte. Javni poziv za učešće na sajmovima Anuga 2015. i World Food Moscow 2015. otvoren je do 26. juna ove godine.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор