U Kelnu ugovoreni poslovi za 6 mil. €

Prema prvim procenama Privredne komore Srbije (PKS), srpske kompanije su na Međunarodnom sajmu prehrambene industrije „ANUGA 2017“ u Kelnu ugovorile poslove vredne oko 6 miliona eura.

Na sajmu u Kelnu je, u organizaciji PKS i Razvojne agencije Srbije (RAS), 21 kompanija iz Srbije predstavila svoje proizvodne programe na dva nacionalna štanda, jednom u paviljonu gotovih proizvoda „Fine Food“, a drugom u paviljonu zamrznutih proizvoda „Frozen Food“.

Domaća preduzeća su na sajmu ANUGA ostvarila više od 1400 bilateralnih sastanaka i razgovora sa potencijalnim partnerima iz Nemačke, kao i iz Poljske i drugih članica Evropske unije (EU), ali i iz Japana, Ukrajine i drugih zemelja zainteresovanih za uvoz hrane iz Srbije.

Sajam ANUGA u Kelnu najveći je međunarodni sajam iz oblasti prehrambene industrije, koji se organizuje svake druge godine. Na ovogodišnjem sajmu, koji je održan od 7. do 11 oktobra, svoju ponudu je predstavilo 7.000 izlagača iz 98 zemalja, a manifestaciju je posetilo 160.000 ljudi, prenosi agencija „Tanjug“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор