Na sajmu nameštaja u Kelnu tri firme iz Srbije

Među 1.360 izlagača iz 50 zemalja, koliko ih se trenutno predstavlja na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu nameštaja u Kelnu „IMM Cologne“, svoje mesto našla su i tri proizvođača iz Srbije.

„Iako je drvna industrija u Srbiji u uzlaznoj liniji i drugi sektor u prerađivačkoj industriji, koji konstantno beleži rast, kako po broju privrednih subjekata, tako i po broju zaposlenih, broj izlagača na sajmu u Kelnu je začuđujuće mali“, ocenjuje „Dojče vele“ (DW).

– Privredna komora će na sajmu u Kelnu predstaviti drvnu industriju kao jednu od bitnih strateških grana srpske ekonomije. Ponovo krećemo u formiranje grupacije, želimo da okupimo sve proizvođače nameštaja kako bi ujedinjeni išli prema donosiocima odluka i akcionim planovima – kaže Ješa Erčić, sekretar Udruženja za šumarstvo, preradu drveta i industriju nameštaja i papira pri PKS.

Za proizvodnju nameštaja Srbija je prošle godine izvezla 145.000 kubika drveta za 45,3 miliona eura, a sa tom količinom mogla je proizvesti gotove robe u vrednosti od preko 260 miliona eura. Uz to bi bilo otvoreno i 5.000 novih radnih mesta, procenjuje nemački radio.

Sajam u Kelnu organizuje širom sveta više od 75 sajamskih manifestacija i događaja i raspolaže sa petim po veličini sajamskim prostorom na svetu, koji čini 11 hala ukupne površine 284.000 kvadratnih metara i 100.000 kvadrata otvorenog prostora.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор