Uspeh srpskih firmi na sajmu nameštaja u Kelnu

Na upravo završenom Sajmu nameštaja i enterijera Interzum u Kelnu, srpske firme su imale veoma uspešan nastup i ostvarile veliki broj kontakata, te se uskoro mogu očekivati i prvi poslovni dogovori sa inostranim partnerima.

Učešće kompanija iz Srbije na sajmu u Kelnu Privredna komora Srbije je prvi put ove godine organizovala u saradnji sa Švajcarskim programom za promociju izvoza (SIPPO) i Razvojnom agencijom Srbije, uz podršku Evropske mreže preduzetništva (EEN). U PKS navode da su srpski izlagači na ovom sajmu imali više od 400 bilateralnih razgovora i sastanaka sa potencijalnim poslovnim partnerima.

Na nacionalnom štandu Srbije svoj proizvodni program su publici kelnskog sajma predstavile kompanije: „S.C.S. Plus“ iz Knjaževca, „Sunce Marinković“ i „Tara Concept“ iz Kragujevca, „Topwood“ iz Beograda, „Zvemil“ iz Bajine Bašte i „Entero“ iz Nove Pazove.

Po rečima Vladimira Marinkovića, direktora preduzeća „Sunce Marinković“, učešće na sajmu u Kelnu je dobar način da mala i srednja preduzeća ojačaju poziciju na izuzetno zahtevnim i profitabilnim tržištima.

– Veoma uspešan nastup, veliki broj sastanaka, potencijalnih kupaca i partnera. Utisak je upečatljiv. Na jednom od vodećih svetskih sajmova prezentovali smo najkvalitetniji nameštaj za zahtevne kupce i pokazali da Srbija ima dostojne predstavnike u ovoj branši – kaže Milutin Nikolić, direktor prodaje u kompaniji „Entero“.

Srpsku delegaciju je na sajmu u Kelnu posetila i Branislava Perin Jarić, generalna konzulka Srbije u Dizeldorfu, koja im je tom prilikom predstavila model buduće podrške na stvaranju dobre poslovne saradnje između sektora drvne industrije Srbije i regije Severne Rajne-Vestfalije.

– Nakon ovogodišnjeg prvog, ali veoma uspešnog nastupa, sajam Interzum će biti uvršten na spisak sajmova koje PKS organizuje zajedno sa Razvojnom agencijom Srbije, tako da će sve zainteresovane kompanije moći da se prijave za učešće na ovom sajmu 2021. godine – poručila je Nataša Govedarica, sekretarka Uduženja za šumarstvo, preradu drveta, industriju nameštaja i papira PKS.

Međunarodni sajam Interzum u Kelnu okuplja kompanije iz celog sveta i jedna je od vodećih manifestacija za promociju novih ideja, dizajna i trendova u ovoj industriji. Održava na 187.000 kvadrata izložbenog prostora u 10 hala, okuplja više od 1.700 izlagača iz 60 zemalja, a obiđe ga više od 69.000 posetilaca. Organizuje se svake druge godine i može se podičiti velikim brojem ugovorenih poslovnih aranžmana.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор