Srbija ulaže u rečni saobraćaj 300 miliona eura

Vlada Srbije će investirati 300 miliona eura u vodni saobraćaj, najavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i precizirala da sva ulaganja u tu oblast, uključujući i privatni sektor, iznose oko pola milijarde eura.

Nakon potpisivanja Memoranduma o razumevanju između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastukture i Ministarstva industrije i trgovine Rusije, koji se tiče saradnje u oblasti trgovačke brodogradnje, srpska ministarka je najavila izgradnju novih luka u našoj zemlji.

Mihajlovićeva je istakla da se posle 30 godina ponovo ulaže u lučku infratrukturu, da se rade projekti i grade nove luke. Kako je objasnila, početkom sledeće godine će se graditi Luka Smederevo, a dve luke se već rade, u Beogradu i Sremskoj Mitrovici, kao i prevodnica na Tisi. Ona je dodala da se radi i na uklanjanju potopljene nemačke flote, koja je sprečavala da Dunav postane plovan.

– Cilj je da Srbija sa dunavskim koridorom postane atraktivnija nego što je bila. Moramo da podržimo ovaj vid saobraćaja, jer su mogućnosti velike, a država će imati znatne koristi od toga – poručila je Mihajlovićeva, a prenosi agencija Tanjug.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор