Na sajmu nameštaja u Kelnu izlažu i Srpske firme

Na specijalizovanom sajmu „Interzum“ u Kelnu, koji počinje danas i traje do petka, svoj proizvodni program će predstaviti i srpske firme iz sektora drvne industrije.

Učešće kompanija iz Srbije organizovala je Privredna komora Srbije (PKS), u saradnji sa Švajcarskim programom za promociju izvoza (SIPPO) i Razvojnom agencijom Srbije, a uz podršku Evropske mreže preduzetništva (EEN), navodi se u saospstenju PKS.

Na nacionalnom štandu Srbije, veličine 72 kvadrata u Koelnmeše hali, predstaviće se šest domaćih kompanija: S.C.S. Plus iz Knjaževca sa programom sedišta, naslona, školjki, ploča i delova nameštaja; „Sunce Marinković“ iz Kragujevca sa visokokvalitetnim prozorima i vratima; „Tara Concept“ iz Kragujevca sa luksuznim podnim i zidnim oblogama; „Topwood“ iz Beograda sa pločastim materijalima, nameštajem i stolarijom od drveta; „Zvemil“ iz Bajine Bašte sa otpreskama od bukovog i topolovog blind furnira i preduzeće „Entero“ iz Nove Pazove sa opremanjem enterijera poslovnih prostora i stambenih objekata.

Iz PKS poručuju da je drvna industrija prepoznata u Srbiji kao jedna od četiri prioritetne industrijske grane sa najvećim potencijalom za rast i razvoj, te je sajam „Interzum 2019“ prava prilika za predstavljanje domaćih proizvođača parketa, prozora i vrata, kao i proizvođača građevinskih elemenata od drveta i delova nameštaja, a jedan od prioriteta PKS je podrška članicama u procesu internacionalizacije poslovanja, kaom i otvaranje novih tržišta i pronalaženje kupaca.

Kako bi što bolje pripremio kompanije za učešće na sajmu u Kelnu, SIPPO je angažovao konsultanta koji je kompanije birao na osnovu proizvodnog programa i kapaciteta. Nemački stručnjaci su u martu su obišli sve izlagače i pomogli u odabiru uzoraka sa kojima će se predstaviti na sajmu u Nemačkoj, namenjenom dobavljačima iz oblasti drvne industrije.

Sajam „Interzum“ je vodeći svetski sajam nameštaja i enterijera koji se održava svake druge godine i koji se može se pohvaliti sa velikim brojem dogovorenih poslovnih aranžmana. Manifestacija okuplja više od 1.700 izlagača iz 60 zemalja, a obiđe je više od 69.000 posetilaca, dodaje se u saopštenju.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор