Elektronski transfer novca između Srbije i Crne Gore

made-in-germany-rs-novac-internet-transfer

Kompanija “Pošta Srbije” omogućila je usluga brzog, jednostavnog i sigurnog elektronskog prenosa novca sa Crnom Gorom, pored već postojećeg takvog transfera sa Francuskom, Rusijom, Belorusijom i Ukrajinom.

Putem usluge “Međunarodna poštanska uputnica”, Pošta Srbije je mogućnost elektronskog prenosa novca ponudila kako bi pospešila elektronsku trgovinu i slanje otkupnih pošiljaka. Ovo je 461. vrsta usluge koju Pošta pruža svojim korisnicima, a u najskorijem periodu građanima će biti omogućeno slanje i prijem novca elektronskim putem i sa Republikom Srpskom, Hrvatskom i Portugalijom, sa kojima su pregovori u završnoj fazi, navodi se u saopštenju srpske kompanije.

Crnogorski mediji javljaju da će nova usluga “Pošte Crne Gore”, elektronski prenos novca sa Srbijom, koštati 2,5 eura plus 2,0 posto od iznosa koji se šalje, dok je 1.000 eura najveći iznos koji je moguće poslati na ovaj način, prenosi agencija “Tanjug”.

„Prijem i slanje novca moguće je izvršiti u svim automatizovanim poštama na teritoriji Crne Gore i Srbije. Uplate izvršene do 19 sati dostupne su za isplatu u roku od 30 minuta u skladu sa radnim vremenom pošta u Crnoj Gori i Srbiji“, navodi se u saopštenju crnogorske Pošte i dodaje da će u Crnoj Gori novac biti isplaćivan u eurima, odnosno u dinarima u Srbiji, u skladu s kupovnim deviznim kursom koji primjenjuje Pošta Srbije.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор