Najzad proradio „PayPal“ u Srbiji

made-in-germany-rs-paypal

Ponovo je omogućena naplata putem „PayPal“ servisa, pa su srpski građani konačno u prilici da mogu da koriste njegov pun kapacitet.

Vest da ponovo funkcioniše „PayPal“ u Srbiji raširila se društvenim mrežama, a kako su ranije informacije bile netačne, dnevni list „Blic“ testirao je da li ovaj servis zaista radi.

– Testirali smo i uverili se da sve funkcioniše za fizička lica, za pravna još nismo sigurni. Odlično je što „PayPal“ konačno funkcioniše u našoj zemlji bez problema. To je fenomenalna stvar i novi zamah za fizička lica, mikro i srednja preduzeća, jer sada mogu da primaju i šalju novac bez problema. Zakon i podzakonska akta sada moraju da se promene kako bi se pojednostavila procedura slanja i primanja robe preko interneta, jer nema efekta ako smo skuplji u odnosu na druge zemlje. Upravo ćemo o tom problemu uskoro pričati na konferenciji „Nova energija“ – kaže Zoran Torbica iz Centra za razvoj interneta.

„PayPal“ servis je počeo da posluje u Srbiji u aprilu 2013. godine, a u julu ove godine omogućeno je da građani preko tog servisa vrše naplatu iz inostranstva i plaćanje prema inostranstvu u devizama. Iako se o tome dugo pričalo, ovaj servis u svoje valute još nije uvrstio dinar.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор