Naplata preko „PayPal-a“ u Srbiji od 8. oktobra

made-in-germany-rs-paypal

Konačno će i u Srbiji od 8. oktobra moći da se izvrši naplata preko veb sajta „PayPal“, objavila je ova kompanija.

„PayPal“ je kompanija putem koje je omogućeno plaćanje preko interneta. U Srbiji je počela da posluje u aprilu 2013. godine, ali sve do sada samo sa uslugom uplate novca. Upotpunjavanjem „PayPal“ usluga, Srbija će se najzad svrstati u zemlje čiji građani mogu ne samo da šalju, već i da primaju novac preko svojih „PayPal“ naloga.

Međutim, kada se pogleda arhiva izmena Opštih uslova poslovanja kompanije „PayPal“ za period od 2007. do 2013. godine, primećuje se da je od svrstavanja Srbije među zemlje koje mogu da otvore nalog, do same realizacije te odluke, proteklo izvesno vreme.

– Kada se na sajtu pretraži „Serbia“, vidi se da su nas dodali u izmene koje su stupile na snagu 7. septembra 2011. Međutim, uslugu slanja novca, odnosno plaćanja, smo dobili tek 10. aprila 2013. godine. Dakle, dobro je što smo na spisku zemalja koje će dobiti uslugu primanja novca, tj. naplate, ali je verovatno da ćemo na njenu aktivaciju još malo sačekati – objašnjava za „B92“ Slobodan Marković iz Registra nacionalnog internet domena Srbije.

Preko svojih „PayPal“ naloga građani Srbije će moći da: primaju i šalju novac na ime prodaje robe ili pružanja usluga, primaju i šalju novac na ime „Request Payment“ usluge, kao i da primaju i šalju novac od strane kompanija, profitnih i neprofitnih organizacija. Provizija koja se tom prilikom naplaćuje od strane „PayPal-a“ zavisi od zemlje iz koje korisnik šalje novac.

Korisnik „PayPal“ naloga ne treba da uradi ništa dodatno kako bi aktivirao ovu opciju, saopšteno je iz ove kompanije. Oni koji budu želeli da je deaktiviraju, potrebno je da putem linka pošalju besplatan zahtev za zatvaranje naloga.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор