Prijem novca preko interneta zavisi od „Pejpala“

made-in-germany-rs-paypal

Narodna banka Srbije (NBS) juče je saopštila da ne postoje pravne smetnje za prijem novca iz inostranstva preko internet sistema „Pejpal“ (PayPal).

Izmenama i dopunama Zakona o deviznom poslovanju iz 2012. godine omogućeno je da građani i privreda u Srbiji mogu obavljati platni promet sa inostranstvom i preko strane institucije elektronskog novca, što je bio uslov da „Pejpal“ počne sa poslovanjem u našoj zemlji. „Pejpal“ je u aprilu 2013. godine omogućio da se iz Srbije obavljaju plaćanja prema inostranstvu i najavio da će kasnije biti moguć i prijem novca preko ovog servisa.

U svom saopštenju NBS je istakla da je do sada nekoliko puta ukazivala na činjenično stanje da je prijem novca preko stranih institucija elektronskog novca, u skladu sa srpskim zakonodavstvom i da su stoga njena očekivanja da bi „Pejpal“ građanima Srbije tu uslugu mogao da pruži do kraja 2014. godine.

„U ovom trenutku takva mogućnost pre svega zavisi od poslovne odluke „Pejpala“ i vremenskog okvira njene tehničke realizacije“, navodi u saopštenju centralna banka.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор