I menjačnice ovlašćene za transfer novca

made-in-germany-rs-menjacnica

Po novom Zakonu o platnim uslugama, koji je stupio na snagu, u Srbiji će ubuduće za transfer novca, pored banaka i pošta, biti ovlašćene i menjačnice preko kompanije „Tenfore“, ovlašćenog zastupnika „Vestern juniona“.

– Dozvole Narodne Banke Srbije omogućiće novim platnim institucijama poput Tenfore da mrežu svojih zastupnika prošire i na menjačnice, maloprodajne objekte, kompanije mobilne telefonije, čime će se ubrzati i olakšati prijem i slanje novca za klijente po celom svetu – saopšteno je iz kompanije Tenfore.

Mario Miljuš, direktor te kompanije izjavio je da je Srbija na ovaj način uhvatila korak sa Evropom, jer se sve što je Narodna banka Srbije (NBS) od njih tražila za dobijanje licence Platne institucije, u velikoj meri poklapa sa uslovima za dobijanje slične dozvole u Evropskoj uniji (EU). Tenfore je ovu dozvolu u Srbiji dobila već prvog dana stupanja na snagu novog Zakona o platnim uslugama.

– U Americi i EU već duži niz godina, pored banaka i pošte, uslugu brzog transfera novca mogu da obavljaju i menjačnice i drugi maloprodajni objekti. Od danas je to moguće i u Srbiji, i Tenfore je potpuno spreman da ovu vrstu usluge ponudi svim maloprodajnim objektima koji su za to zainteresovani. Tokom promotivnog perioda, do kraja 2015. godine, svaka menjačnica može uvesti „Western Union“ bez dodatnog ulaganja i depozita, o potpunom trošku kompanije Tenfore – poručuje Miljus.

Pored „Pošte Srbije“ i još 22 banke u regionu, kompanija Tenfore planira da svoju mrežu zastupnika proširi na više menjačnica i drugih maloprodajnih objekata u Srbiji. Miljuš objašnjava da će besplatno uvođenje Western Uniona novim zastupnicima, pored dodatnog prihoda, obezbediti i potpuno automatizovanu obradu transfera novca, besplatan softver i obuku zaposlenih, kao i nove klijente.

Kompanija Tenfore jedan je od vodećih Master agenata Western Uniona ne samo u Srbiji već i u regionu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор