BMW u 2017. prodao 100.000 elektromobila

Nemački proizvođač luksuznih automobila “BMW” je tokom ove godine u svetu prodao 100.000 električnih automobila, ostvarivši time zacrtani cilj za 2017.

Na tržištima Zapadne Evrope i Sjedinjenih Američkih Država ovogodišnjoj prodaji je pogodovala snažna tražnja za modelima BMW i3 i BMW serije 2 Active Tourer na hibridni pogon. Ovakav rezultat predstavlja povećanje od preko 60 posto u odnosu na 62.255 električnih automobila koje je BMW prodao tokom prošle godine, javlja američka televizija “CNBC”.

Automobilska grupa iz Minhena je nemački pionir u proizvodnji električnih automobila, sa hečbek BMW i3 modelom koji se prvi put našao na tržištu 2013. godine. Iz kompanije poručuju da u 2018. godini očekuju rast prodaje električnih vozila takođe za dvocifreni procenat, kao i da se intenzivno pripremaju za njihovu masovnu proizvodnju, s ciljem da do 2025.godine izbace na tržište 12 potpuno novih električnih modela čiji će domet biti do 700 kilometara sa jednim punjenjem baterije.

Američki proizvođač automobilskih baterija “Solid Pauer” saopštio je u ponedeljak da je uspostavio partnerstvo s BMW-om na razvoju tehnologije naredne generacije za proizvodnju čvrstih baterija (solid-state battery) za elektromobile, dodaje CNBC.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор