Novi Mercedesov dizajn studio na Azurnoj obali

Nemački “Mercedes” će na Azurnoj obali otvoriti velelepnu modernu zgradu svog novog evropskog studija za dizajn, u kojem će oko 50 zaposlenih dizajnera prvenstveno biti angažovano na osmišljavanju enterijera vozila.

Mercedesov novi dizajnerski centar će biti smešten u naučno-tehnološkom parku “Sofija Antipolis” u blizini Antiba, gde svoju bazu ima oko 2.000 kompanija, među kojima i “Hewlett Packard” i “Huawei”, zbog čega je nazivaju „francuskom Silicijumskom dolinom“.

Mercedesov studio na Azurnoj obali samo je jedan u nizu sličnih dizajnerskih studija izmeštenih na udaljene lokacije. Takva dva studija Mercedes ima u Kaliforniji, jedan na jezeru Komo u Italiji i jedan u Kini, prenosi “B92”.

– Na novoj lokaciji ćemo delovati kao seizmografi koji mere zemljotrese. Pratićemo trendove i zahteve između digitalnog i analognog sveta i integrisati ih u naše automobile. Naš novi centar će omogućiti savršenu interdiscipliranu saradnju svih dizajnerskih disciplina i kao takav će biti jedinstven – objasnio je šef “Daimlerovog” Odseka za dizajn Gorden Vagener.

Iako je Mercedes nemačka kompanija, oduvek je imala bliske veze sa Francuskom. Početkom 20. veka „otac“ Mercedesa Emil Jelinek je često putovao na Francusku rivijeru vozeći se Daimlerovim automobilima.

Jelinek je konstruisao prvi moderni automobil Mercedes 35hp, a zatim je osnovao nezavisni brend Mercedes, kojem je ime dao po svojoj ćerki, da bi ga kasnije i posvojio kao svoje prezime.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор