Mercedes predstavio „Autobus budućnosti“

made-in-germany-rs-mercedes-logo

Vodeći svetski prozivođač luksuznih automobila, nemačka kompanija „Mercedes-Benc“, predstavila je svoj najnoviji model gradskog „Autobusa budućnosti“ (Future Bus), koji sam planira svoje trase, štedi benzin i puni mobilne telefone.

Ovaj gradski autobus namenjen je za rute do 20 kilometara. Dugačak je 12 metara, veoma je prostran, opremljen mnogobrojnim kamerama, kao i radarom sa dometom od 200 metara, koji omogućava vizualizaciju opasnosti na putu u 3D tehnologiji, prenosi „BBC“.

Kako navodi britanski medijski servis, u stvaranju ovog upadljivog samovozećeg autobusa oštrog dizajna, koji odiše modernizmom i elegancijom, Mercedes-Benc, proizvođač kojeg nerado povezujemo sa javnim prevozom, udružio se sa, takođe, nemačkim proizvođačem automobila „Daimlerom“.

Korišćenje najmodernije tehnologije kompanije „Gradski pilot“, ovom vozilu omogućava glatku, predvidivu i energetski efikasnu vožnju, što su kvaliteti koje današnji gradski autobusi nemaju.

Iako predstavljanje novog Mercedesovog autobusa ukazuje na obećavajuću perspektivu, za sada je još uvek jasno da će proći izvesno vreme dok ovakva vrsta prevoza ne bude viđena na ulicama svetskih metropola.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор