Mercedes predstavio pikap iz nove klase X

Nemačka automobilska kompanija „Mercedes“ predstavila je javnosti novu klasu pikap vozila sa oznakom X, koja je razvijena na osnovama legendarne „Nissan Navare“.

Ipak, uprkos poznatoj nisanovoj liniji karoserije, proizvođač je kupcima ponudio vozilo prepoznatljivo i po tipičnim mercedesovskim rešenjima na prednjem i zadnjem delu, a pre svega i po luksuznom enterijeru, prenosi „B92“.

Iako ovaj pikap nije namenjen tržištu Amerike, stiče se utisak da su dizajneri rešili da samo delom primene evropsku prefinjenost na ovaj tip automobila, a da su preostali prostor iskoristili za nešto grublja i glomaznija rešenja.

Mercedesova X klasa stiže u tri linije: Pure, Progressive i Power, uz izbor nekog od četiri motora sa dva sistema prenosa snage i opcioni pogon na sva četiri točka. Tu su i tri varijante točkova, a vozila će se nuditi u osam boja.

Novu klasu će pokretati dizel motori, turbo od 2,3l, koji isporučuje 163hp, biturbo od 190hp, kao i moćni V6 dizel od 258hp, ali i benzinski agregat snage 160hp.

Tržišna cena novih mercedesovih pikap vozila za sada još uvek nije najavljena.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор