Krone predstavio pametne prikolice

Nemački proizvođač komercijalnih vozila „Krone“ i softverska kompanija „Astrata Europe“ predstavili su na sajmu transporta u švajcarskom gradu Bernu takozvane „pametne prikolice“, opremljene novom tehnologijom telematike.

Radi se o sistemu kojim se podaci telematski prenose putem interfejsa, što u praksi znači da se najvažniji podaci o prikolici izvlače da bi bili prikazani na vozačevom displeju pod oznakom „Trailer Control“.

Vozač je na ovaj način uvek informisan o statusu prikolice, jer je u mogućnosti da preko ekrana u kabini prati i kontroliše u kakvom su stanju zone za hlađenje (Trailers Cool Liner Multitemp), kao i da li su vrata u rashladnim zonama otvorena ili zatvorena.

Krone telematika je povezana sa više softvera i usluga sistema, kao što su: „Trimble“, „TomTom“, „Transics Agheera“, „Gatehouse“, „fleeture“, „Spredion“ i „Gutrik“, prenosi „eKapija“.

– Kada govorimo o proizvođaču vozila Krone, podaci o prikolici su kompatibilni i čitljivi. Sa softverom Astrata našli smo rešenja za umrežavanje – kaže Januar Hermeling, predstavnik Krone telematike.

Porodično preduzeće Astrata iz Ajndhovena pruža telematske usluge transportnoj i logističkoj industriji širom Evrope, dok je kompanija Krone jedan od lidera u proizvodnji komercijalnih vozila i poljoprivrednih mašina. U sferi komercijale Krone proizvodi prikolice i poluprikolice, sisteme za prevoz kontejnera, swap sisteme, posebno konstruisana motorna vozila i CEP vozila za pakete usluga. Krone nudi i sveobuhvatni servisni paket koji obuhvata telematiku, rezervne delove, finansiranje, iznajmljivanje vozila i marketing polovnih vozila.

Godišnji obim prodaje Krone grupe je za pet decenija porastao na oko 1,8 milijardi eura, a osnovni prihodi od komercijalnih vozila na oko 1,2 milijarde eura. U prošloj godini Krone je proizveo 48.000 vozila, oko 37.000 poluprikolica i gotovo 11.000 zamenjivih sistema. Sa 30 posto udela, Nemačka predstavlja najsnažnije tržište prodaje za kompaniju Krone.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор