Sokobanja kompletirala sistem odvajanja otpada

Zahvaljujući lokalnoj samoupravi, javno komunalnom preduzeću „Napredak“ i kompaniji „Sekopak“, Sokobanja je prva opština u Srbiji koja je kompletirala sistem za primarnu selekciju i odlaganje ambalažnog otpada.

U okviru projekta „Vašu ambalažu u reciklažu“ u Sokobanji je postavljeno 350 kontejnera različitih boja za sakupljanje pet ambalaže, papira i stakla, kao i 4.000 kanti za ambalažni otpad, namenjenih svakom domaćinstvu na teritoriji opštine, saopštava „Sekopak“.

Prema poslednjim podacima, u Srbiji se uspešno sakupi i otpremi na reciklažu 55 posto ambalažnog otpada. U Sekopaku, kao vodećoj firmi u oblasti upravljanja ambalažnim otpadom, navode da je njihov cilj da se sistem primarne selekcije, kakav je implementiran u Sokobanji, uspostavi u svim našim gradovima.

– Zajedno sa Opštinom Sokobanja smo uspeli da realizujemo ovaj značajan projekat koji će omogućiti da kraljica banjskog turizma bude inovator i lider u domenu očuvanja životne sredine. Naše strateško opredeljenje je da u saradnji sa lokalnim samoupravama i njhovim komunalnim preduzećima, zajednički razvijamo sisteme prikupljanja ambalažnog otpada – rekla je direktorka Sekopaka Violeta Belanović Kokir.

Opština Sokobanja je apelovala na sve svoje građane da se angažuju i daju svoj doprinos kako bi svi zajedno sačuvali prirodnu lepotu ove prelepe banje.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор