Mercedes povlači dizelaše da bi im unapredio motore

Upravni odbor nemačke automobilske kompanije “Dajmler“ odobrio je nove mere za smanjivanje zagađenja izazvanog dizel gorivima, a tiču se investiranja 220 miliona eura u unapređenje motora u više od tri miliona „Mercedesovih“ dizelaša u Evropi.

Nemački proizvođač automobila će u Evropi dobrovoljno povući tri miliona dizel automobila marke „mercedes-benc“ kako bi im poboljšao performanse emisije gasova. Tim povodom kompanija će predstaviti svoj novi dizel motor „OM 654“, koji je prvi put prikazan u novoj E-klasi u 2016. godini, najavljuje Dajmler u jeku široke javne rasprave o budućnosti dizelaša.

„Nove mere Dajmlera usmerene su na smanjivanje zagađenja emisijom azotnih oksida koji izazivaju respiratorne probleme i bolesti. Kompanija će u ovaj posao uložiti oko 220 miliona eura, a usluge neće uključivati troškove za kupce“, navodi se u saopštenju i dodaje da će implementacija novih pravila i mera početi u narednih nekoliko nedelja, prenosi „b92“.

Nemački proizvođač automobila sa sedištem u Štutgartu saopštio je kako je ove korake preduzeo da bi otklonio sumnje kod vozača dizel automobila i ojačao poverenje u njihovu tehnologiju, prenosi agencija „Asošiejted pres“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор