U vozila budućnosti VW ulaže 44 mlrd. €

Nemačka automobilska kompanija Volkswagen najavljuje da će do 2023. godine uložiti 44 milijarde eura u razvoj autonomnih i električnih automobila.

Iz kompanije takođe navode da će njihov električni model “ID” biti prodavan otprilike po ceni po kojoj se sada prodaje “Golf” dizel, prenosi agencija Asošiejted pres.

Direktor Folksvagena Hans Diter Peč je na konferenciji za novinare rekao da njegova kompanija razgovara sa kompanijom Ford o saradnji u proizvodnji manjih komercijalnih vozila.

Folksvagen će svoje tri fabrike u kojima se proizvode automobili sa klasičnim motorima prekomponovati u fabrike za proizvodnju električnih automobila. Na ovaj način nemački proizvođač će se distancirati od dizel automobila, a nakon skandala s varanjem na testovima emisije štetnih gasova.

Kompanija je najavila da će od planiranog novca, oko 30 milijardi eura izdvojiti za razvoj elektrovozila, kao i da će do 2025. godine povećati broj električnih automobila sa sadašnjih šest na preko 50, navodi se u saopštenju.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор