Električni Folksvageni iz Kine?

made-in-germany-rs-volkswagen02

Nemački proizvođač automobila „Folksvagen“ (VW) trenutno pregovara sa kineskom „Anhuej Đenghuaj automobil“ kompanijom o mogućoj zajedničkoj proizvodnji električnih automobila u Kini.

Iz VW-a javljaju da su dve kompanije potpisale memorandum o razumevanju u sedištu Folksvagena u Volfsburgu, kako bi istražile mogućnosti osnivanja zajedničkog preduzeća za istraživanje, razvoj, proizvodnju i prodaju „novih energetskih vozila“.

Kineska kompanija je izrazila očekivanja da će zvanični sporazum sa VW-om biti potpisan u roku od pet meseci, prenosi agencija „Frans pres“.

Pregovori dve kompanije dešavaju se u trenutku kineskih nastojanja da razvije industriju električnih automobila uz pomoć inicijativa i programa vladine podrške, a sve sa ciljem smanjenja aerozagađenja.

Prema podacima Kineske asocijacije proizvođača automobila, u Kini je tokom prošle godine prodato oko 247.000 automobila sa nultom emisijom štetnih gasova, što je četiri puta više nego 2014. godine.

U skladu sa kineskim zakonom, strane kompanije moraju da osnuju mešovito preduzeće sa domaćom kompanijom ukoliko žele da proizvode automobile u Kini, koja važi za najveće tržište automobila na svetu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор