Električni VW serije I.D. stiže na tržište 2020.

Nemački automobilski gigant „Volkswagen“ najavljuje da će u svom pogonu u Cvikau u novembru sledeće godine započeti sa proizvodnjom nove I.D. serije električnih automobila, koji će se na tržištu naći 2020. godine.

Prvi potpuno električni VW iz I.D. porodice, napravljen na MEB platformi, biće hečbek sa petoro vrata i isto toliko sedišta. Uprkos tome što se ovaj model neće naći na tržištu Severne Amerike, nemački proizvođač je zacrtao ambiciozan plan prodaje od čak 100.000 automobila godišnje.

Prvi model iz I.D. porodice koji će se naći na trtžištu Sjedinjenih Američkih Država biće SUV pod nazivom „CROZZ“ , prenosi „B92“.

Iako se očekuje da će se u ponudi i naći opcija pogona na sva četiri točka, VW najavljuje da će svi njegovi električni modeli imati zadnji pogon i domet vožnje od 400 do 600 kilometara. Pokretaće ih elektromotor od 125 Kw, dok će za punjenje baterije do 80 posto kapaciteta biti dovoljno 30 minuta.

Električni I.D. hečbek će imati prečnik okretanja od 9,9 metara i mogućnost autonomne vožnje najvišeg stepena uz maksimalnu brzinu do 160 km/h, dok će ubrzanje do 100 km/h postizati za manje od 8 sekundi. Vozilo koje predstavio VW bilo je duže, šire i više od „Golfa“, a njegova unutrašnjosti je bila prostrana kao kod „Passata“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор