Raste potražnja za autobusima Ikarbusa

Zemunski „Ikarbus“ je u ovoj godini proizveo 55 modernih autobusa zavidnog nivoa kvaliteta, pravljenih na šasijama „MAN“ i „Mercedes“, što je, uz pristupačne konkurentne cene i brze rokove isporuke, obezbedilo ovoj kompaniji povratak na staze stare slave.

Pored toga što je napravio 55 novih autobusa, od čega čak 30 zglobnih, Ikarbus je tokom ove godine i remontovao 40 autobusa, a što više proizvoda napušta njihove hale, to je i veći red potencijalnih kupaca nekadašnjeg zemunskog giganta.

– Sve više velikih stranih kompanija je zainteresovano za poslovno-tehničku saradnju, ali i za kupovinu. Veoma nas raduje i povratak naših nekadašnjih redovnih mušterija. Posle deset godina ponovo smo dobili posao za autoprevozničko preduzeće „Subotica trans“ koje je naručilo tri autobusa – kaže za „Novosti“ generalni direktor Ikarbusa Aleksandar Vićentić.

Ikarbus je samo za „GSP Beograd“ nedavno isporučio 30 novih zglobnih autobusa, a uspešno je okončao i nadmetanje na tenderu „JKP Novi Sad“, pa će se i na ulicama ovog grada uskoro naći sedam novih autobusa.

U zemunskoj fabrici trenutno se ubrzano radi i za nekoliko fabrika autobusa iz Mađarske. Vičentić najavljue da bi naredne nedelje trebalo da se ugovori veliki posao za tržište Irana, dok se za narednu godinu sa Poljacima ugovara isporuka 18 najsavremenijih autobusa sa euro 6 motorom.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор