„Jela“ do Nemačke stiže preko interneta

Kompanija za proizvodnju nameštaja „Jela“ iz Jagodine je od ove godine počela preko interneta da plasira svoje proizvode na tržišta Nemačke i Austrije.

Po rečima vlasnika jagodinske kompanije Miroljuba Radovanovića, Jela će ove godine ostvariti proizvodnju vrednu 10.000.000 eura, od koje će više od 60 posto zavšiti na tržištu 14 zamalja sveta, prenosi agencija „Tanjug“.

– Veliki, a možda i najveći uspeh ove godine je interenet prodaja nameštaja u Austriji i Nemačkoj, posebno u Nemačkoj. Izvoz u visini 60 procenata od celokupne proizvodnje rezultat je ostvaren u prošloj godini, tako da na kraju ove godine očekujemo da bude i veći – objasnio je Radovanović.

Jela je porodična kompanija nastala iz zanatske radionice, koja je 1998. godine započela sa serijskom proizvodnjom dečijih soba „Kiki“. Proizvodni pogoni Jele danas se prostiru na 12 hektara, a kompanija zapošljava 200 radnika. U februaru ove godine izgrađen je novi pogon sa najsavremenijom opremom, površine 10.000 kvadratnih metara .

– U novom pogonu se nalazi linija za lakiranje, proizvođača „Cefla“, sa revolucionarnom tehnologijom primene UV lakova u drvnoj industriji, koju smo prvi prihvatili na Balkanu. Korišćenjem premaza nove generacije za industrijsko lakiranje elemenata nameštaja u velikim serijama, izuzetnih hemijskih i mehaničkih karakteristika, dobijaju se kvalitetniji elementi čija je površina četiri puta čvršća i otpoprnija, i veoma se teško može oštetiti, a visoki sjaj je gotovo stoprocentan – naveo je Radovanović.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор