Nova fabrika Trendtexa u Beloj Palanci

Nemačka kompanija „Trendtex“ privodi kraju adaptaciju objekta, a u toku je i nabavka opreme koja će biti montirana u proizvodnom pogonu njihove nove fabrike na ulazu u Belu Palanku.

– Do polovine novembra očekujemo završetak adaptacije hale i zadovoljni smo dosadašnjim sproveđenjem radova. Uporedo se vrši obuka svih prijavljenih kandidata za rad u novoj fabrici, a za sada je njih 150 već prošlo obuku – rekao je predsednik Opštine Bela Palanka Goran Miljković, a prenose „Pirotske vesti“.

On je naveo da su sugrađani veoma zainteresovani za posao u novoj fabrici Trendtexa, o čemu svedoči 520 predatih radnih biografija, kao i da će svi prijavljeni proći obuku, nakon čega će predstavnici nemačkog investisora izvršiti selekciju.

– Dobro je što ćemo imati mogućnost da kod našeg prvog investitora uposlimo 250 ljudi zbog čega fabrika tekstilne industrije predstavlja najveći kapitalni projekat u Beloj Palanci u poslednje dve decenije – istakao je Miljković.

Trendtex grupacija je 1996 godine ušla u proizvodnju sa desetak radnika u fabrici u Tešnju, da bi je danas činili: matična firma „HMT“ u Nemackoj, proizvodni pogoni u Tešnju, Bileći i Trebinju u BiH i fabrike u Prijepolju i Gornjem Milanovcu u Srbiji.

Delatnost kompanije je proizvodnja i konfekcioniranje radne odeće, a celokupan program se izvozi na Evropsko tržište, odnosno u Nemačku, Švedsku, Dansku, Francusku, Italiju i Poljsku.

Nakon 20 godina uspešnog rada, zahvaljujući dobroj organizaciji, iskusnim radnicima i unapred ugovorenim izvoznim poslovima uz posredstvo matične kompanije HMT, Trendtex je u Srbiji i regionu postao lider u konfekcioniranju radne odeće namenjene Evropskom tržištu, sa nedeljnom proizvodnjom od 100.000 jedinica radne odeće, ističu u ovoj kompaniji.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор