„Trendtex“ zapošljava 300 radnika u Gornjem Milanovcu

made-in-germany-rs-zastitna-odeca

Proizvodne kapacitete Gornjomilanovačke modne konfekcije „Rudnik“ u stečaju, na korišćenje je preuzela kompanija „Trendtex“ iz Prijepolja, koja posluje u okviru nemačke firme „HMT GmbH“.

U opštini Gornji Milanovac juče je potpisan ugovor između Razvojne agencije Srbije, poverilaca stečajnog dužnika konfekcije „Rudnik“ i Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ), da se fabričke hale „Rudnika“ ustupe prijepoljskom investitoru, prenosi agencija „Beta“.

Preduzeće Trendtex bavi se proizvodnjom radne odeće, namenjene isključivo izvozu, a u novom fabričkom pogonu u Gornjem Milanovcu planira da uposli novih 300 radnika. Kako najavljuje Danijel Kozličić, izvršni direktor Trendtexa, u napuštenim halama „Rudnika“ već za 15 dana počeće proizvodnja radne odeće koja će biti plasirana u zemlje Evropske unije (EU).

– Već od sutra ćemo početi prijem 300 proizvodnih radnika koji imaju iskustva u konfekcijskim poslovima, kako bismo za dve nedelje počeli sa redovnom proizvodnjom. Ukupna investicija za pokretanje posla u bivšim halama konfekcije Rudnik iznosiće 1,2 miliona eura – naveo je Kozličić.

Predsednik Opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković izjavio je da je zapošljavanje 300 radnika od izuzetnog značaja za čitav rudničko-takovski kraj. Uz to je izrazio spremnost da se u srednjim školama u ovom gradu omogući obuka novih radnika Trendtexa.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор