Srbija na frankfurtskom Sajmu kongresnog turizma

made-in-germany-rs-sajam-frankfurt

Na Međunarodnom kongresnom sajmu „IMEX 2016” u Frankfurtu, Kongresni biro Srbije, koji posluje kao zaseban sektor Turističke organizacije Srbije (TOS), predstaviće do 21. aprila domaću ponudu u ovom turističkom segmentu.

Kao najznačajniji događaj ove vrste u svetu, frankfurtski kongresni sajam okupiće 3.500 izlagača iz 150 zemalja i nekoliko hiljada pozvanih klijenata. Tokom tri dana trajanja, na sajmu će ukupno biti realizovano preko 65.000 poslovnih sastanaka.

U saopštenju TOS-a kaže se da je dinamičan rast i unapređenje hotelske ponude, kako u urbanim centrima, tako i na drugim destinacijama u zemlji, praćen uvođenjem novih linija nacionalnog avio-prevoznika “Er Srbije”, učinio našu zemlju privlačnim odredištem za organizatore skupova i poslovnih putovanja.

Po podacima Međunarodne kongresne asocijacije – IČA, Srbija je u 2014. godini bila u svetu na 46. mestu po broju održanih međunarodnih kongresa. Ovo je četvrta godina za redom da su Srbija i Beograd u kategorijama zemalja i gradova među prvih 50 svetskih destinacija, a najnovija rang-lista IČA za 2015. godinu biće objavljena 17. maja.

O pozitivnom trendu razvoja kongresne ponude u Srbiji, govori i činjenica da na ovogodišnjem sajmu IMEX nastupa do sada najveći broj izlagača iz naše zemlje. Pored kongresnih biroa Srbije i Beograda, na štandu Srbije našli su se i vodeći domaći hoteli: Hyatt Regency, Metropol Palace, Crowne Plaza, Falkensteiner, Holiday Inn, MK Mountain Resort, Radison Blu i Zira, kao i agencije koje se bave korporativnim tržištem: DMCVekol, Glob Metropoliten Tours, iDMC, Liberty International Serbia, Serbia Incoming DMC, Serbiain – Eurojet Travel Company i Talas-S.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор