Vršačka fabrika vode uz pomoć Nemaca

made-in-germany-rs-prerada-vode

Postavljanjem kamena temeljca na izvorištu u Pavlišu kraj Vršca, započeta je izgradnja fabrike za preradu vode, čime će biti rešeno snabdevanje grada i sela kvalitetnom vodom za piće u narednih 100 godina.

Žitelji Pavliša i grada Vršca već decenijama čekaju izgradnju fabrike vode, zbog čega su u velikom broju prisustvovali polaganju kamena temeljca, prenosi “RTV”.

Izgradnja fabrike realizuje se u okviru “Otvorenog programa vodosnabdevanja i kanalizacije u opštinam srednje veličine u Srbiji – faza 2”, a pod pokroviteljstvom vlada Republike Srbije i Republike Nemačke, Grada Vršca i Javnog komunalnog preduzeća „Drugi oktobar“.

Sa izvorišta u Pavlišu voda se crpi već duže od pola veka. Na projektu izgradnje fabrike vode u Vršcu radi se već godinama, sada se ulazi u realizaciju projekta, a ceo posao bi trebalo da bude završen u maju 2017. godine.

Gradsko komunalno predzuzeće izradilo je i projekat izgradnje fekalne kanalizacije u selu, kako bi izvorište bilo potpuno osigurano, a za ovu investiciju konkurisaće se za sredstva nemačke KfW banke.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор