Kod Vršca niču dva vetroparka!

Elektro vetrenjace

U Vršcu je počela gradnja vetroparka „La Piccolina“, snage 6,6 megavata, investicije kompanije „MK Fintel Wind“ čija vrednost iznosi 10 miliona eura.

S obzirom da je prvi vetropark u Srbiji u blizini Kule, koji je izgradila zajednička kompanija domaćeg biznismena Miodraga Kostića i italijanskih investitora iz kompanije „Fintel energia spa“, uspešno počeo sa radom, ova kompanija se usmerila na izgradnju još jednog takvog energetskog postrojenja u okolini Vršca, koje će nositi ime „Pikolina“, prenosi „eVršac“.

Na ovom poslu trenutno je angažovano oko 50 radnika, a iz „MK grupe“ najavljuju da su u toku i pripreme za izgradnju još jednog vetropraka u okolini grada na obroncima Karpata. Radi se o projektu „Košava“ ukupne snage 117 megavata, gde će u prvoj fazi biti investirano oko 50 miliona eura.

Na osnovu sporazuma potpisanog sa Energetskom zajednicom, Srbija ima propisani limit od 500 megavati struje proizvedene iz vetroparkova. Nako što bude završena izgradnja i vetroparka „Košava“, naša zemlja će samo preko Kostićevog preduzeća proizvoditi struju snage 133 megavata, što je nešto manje od trećine od onoga na šta smo se obavezali Energetskoj zajednici.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор