Srbija na Sajmu turizma u Berlinu

Danas je u Berlinu počeo najveći svetski sajam turizma „ITB“, na kome će do 12. marta biti predstavljena i raznovrsna turistička ponuda Srbije, njena prirodna bogatstva, živopisni gradovi i kulturno-istorijsko nasleđe.

U Berlinu će na štandu Turističke organizacije Srbije (TOS) svoju ponudu predstaviti i turističke organizacije Beograda, Vojvodine, Novog Sada, Čačka, Zlatibora, Niša, Dimitrovgrada, Požarevca i Despotovca, Turistički klaster Srem, turističke agencije „Magelan Travel“, „Serbia tour operator“, „Turorama“, „Wild Serbia Adventure“, „Robinson Avdenture Team“, „Big Blue Travel“, „Luna Travel“, hoteli „MK Resort“, „Zlatibor Mona“, „Vila Majur“, kao i Ministarstvo zdravlja Srbije i aviokompanija Er Srbija, saopštavaju iz TOS-a.

TOS će u četvrtak u 16 sati održati na sajmu networking događaj za novinare gde će predstaviti novine u turističkoj ponudi Srbije sa akcentom na aktivan odmor u prirodi, manifestacije i gastronomsku ponudu. TOS će tradicionalno učestvovati i u aktivnostima Dunavskog centra za kompetenciju, zajedno sa novinarima, predstavnicima turističke privrede i političarima.

Nemačka već godinama predstavlja jedno od najvažnijih turističkih tržišta naše zemlje, a tokom prošle godine Srbiju je posetilo 63.935 nemačkih turista (5% više nego u 2015.), koji su ostvarili 128.897 noćenja. Pored toga, još 18.940 nemačkih turista posetilo je Srbiju dolazeći brodovima Dunavom.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор