Otvoren put od Ovče do Pupinovog mosta

made-in-germany-rs-most-mihajlo-pupin

U Beogradu je juče svečano puštena u promet pristupna saobraćajnica za most “Mihajlo Pupin”, duga 7,6 kilometara, koja most i Zrenjaninski put povezuje sa Ovčom.

Po rečima srpskog premijera Aleksandra Vučića, ostalo je da se izgradi još 4,3 kilometara puta od Ovčarske petlje do Pančevačkog puta, što će biti urađeno do kraja godine.

– Pre kraja godine, 27. decembra, moćićete odavde da idete najboljim autoputem koji imamo u Srbiji, jer je ovo jedini autoput koji ima tri vozne trake. On je najbrži i najbolji – rekao je Vučić, a prenosi agencija “Tanjug”.

Raskrsnica sa Ovčanskim putem biće četvorokraka raskrsnica sa semaforima kojom će biti omogućen pristup Severnoj tangenti, a ukupna vrednost investicije je 44 miliona dolara. Deonica od Ovčanskog do Pančevačkog puta, koja obuhvata i most preko pruge dužine 544 metara i most preko kanala Sebeš dužine 120 metara, ukupne je dužine oko 4,3 kilometara.

Takozvana Severna tangenta, od saobraćajnice T6 do Pančevačkog puta, pristupni je put Pupinovom mostu preko Dunava, između Zemuna i Borče. Završetkom cele pristupne saobraćajnice mostu, tranzit će biti izmešten iz centra Beograda, a ona će sa po tri saobraćajne trake povezati Beograd na pravcu od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta. Ta će saobraćajnica povezati četiri putna pravca, odnosno od Beograda ka Šidu, Horgošu, Zrenjaninu i Vršcu. Severna tangenta počine saobraćajnicom T6 od Novosadskog puta preko Ulice Cara Dušana.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор