Konkurs za gradnju mosta na Drini

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture objavilo je javni poziv za izgradnju mosta preko Drine, između Ljubovije i Bratunca.

Poziv će biti otvoren do 18. avgusta, kada će, kako navode iz Ministarstva, biti izabran ponuđač sa kojim će biti potpisan ugovor. Izborom izvođača radova i uporednom izradom projekta za dobijanje građevinske dozvole, koja je u toku, stiču se uslovi da izgradnja mosta na Drini bude započeta već na jesen ove godine, prenosi „RTV“.

Ubrzan postupak javne nabavke usledio je nakon što su 3. jula u Beogradu potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović i ministar komunikacija i transporta u Savetu ministara BiH Slavko Matanović potpisali Sporazum o izgradnji međudržavnog mosta preko reke Drine sa pratećim putnim objektima, na lokaciji Ljubovija – Bratunac.

Ukupna vrednost ovih radova procenjena je na 12 miliona eura, od čega je učešće Srbije nešto više od šest miliona eura, dok će ostatak novca finansirati BiH i Republika Srpska. Srbija će finansirati izradu kompletne planske i tehničke dokumentacije i izgradnju mosta sa pristupnom saobraćajnicom. BiH će finansirati izgradnju objekata na graničnom prelazu, a Republika Srpska pristupne saobraćajnice na teritoriji BiH.

Konkursna dokumentacija za podnošenje ponuda može se preuzeti na portalu Uprave za javne nabavke: portal.ujn.gov.rs i na internet stranici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture www.mgsi.gov.rs

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор