Probijena leva cev tunela „Savinac“ kod Takova

made-in-germany-rs-tunel

U blizini Takova, juče je na Koridoru 11 probijena leva cev tunela „Savinac“, dugačka 270 metara, pa iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture poručuju da će autoput od Ljiga do Preljine biti pušten u saobraćaj iduće godine.

Predstavnici kompanije „Koridori Srbije“ potvrdili su procenu ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović da će autoput na deonici LJig – Preljina biti završen i pre zvaničnog roka, odnosno pre 25. avgusta 2016. godine, prenosi agencija „Tanjug“.

– Po probijanju tunela Savinac vrlo jasno se vidi da ćemo sledeće godine voziti ovim autoputem. Deonica Ljig – Preljina u dužini od 40 kilometara veoma je teška za rad, jer se na njoj nalazi ukupno 66 mostova, od kojih je do sada završeno 57. Radovi teku po planu i ove godine se vidi razlika u odnosu na sve prethodne, a uspeh je rezultat timskog i danonoćnog rada – rekla je Mihajlovićeva koja je sa direktorom „Koridora“ Dmitrom Ðurovićem, prisustvovala probijanju tunela.

Poslednji metar kamenog masiva probila su dva bagera sa različitih strana, a radnici su kraj ove faze radova proslavili otvaranjem šampanjca.

Tunel Savinac gradi domaće preduzeće „Planum“, koje je angažovano kao podizvođač, dok je glavni izvđač radova na toj deonici azarbejdžanska kompanija „Azvirt“. Gradnja Koridora 11 od LJiga do Preljine finansira se iz azarbejdžanskog kredita od 300 miliona eura. Za ovaj projekat Srbija je izdvojala 8 miliona eura.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор