Konačno rekonstruisana Ulica vojvode Stepe

made-in-germany-rs-ulica-vojvode-stepe

Nakon više od godinu dana radova, uz probijanje rokova, kašnjenje i produžetak, beogradska Ulica vojvode Stepe, duga 4,5 kilometara, konačno je sa poslednjim julskim danom, rekonstruisana i otvorena za automobilski saobraćaj.

Sada je omogućen i autobuski saobraćaj, ali će tramvaji voziti tek za neki dan, zbog dodatnih radova na kontaktnoj mreži i šinama, prenosi agencija „Tanjug“.

Zahvalivši se građanima Voždovca na strpljenju da izdrže jednogodišnje radove, gradonačelnik Siniša Mali je istakao da je ovaj projekat imao puno nelogičnosti i nejasnoća. On je objasnio da izvođač ima garantni rok od dve godine, u kojem treba da budu ispravljene postojeće nepravilnosti, a obećao je i da će se grad uključiti u popravke.

– „Zelenilo Beograd“ je u Vojvode Stepe sredilo 39 lokacija, parkića, igrališta, dve staze oko crkve i postavilo česme. Trudili smo se da ispravimo greške u projektu i stvorimo uslove da se život normalno odvija. Sa vlasnicima lokala u ovoj ulici, koji su u proteklih godinu dana imali loše uslove za poslovanje, već se vode razgovori i u budžetu za 2016. godinu za njih će postojati olakšice – najavio je gradonačelnik Beograda.

Rekonstrukcija Ulice vojvode Stepe počela je 11. jula prošle godine, a u skladu sa projektom, tramvajske šine su pomerene na sredinu kolovoza i obnovljen je deo toplovodne mreže. Tramvajske linije koje će ići ovom ulicom ostaće iste kao i ranije i obuhvataće 14 stajališta. U ulici je izgrađeno i 262 parking mesta.

Rok za završetak radova bio je 11. jul ove godine, ali je izvođač tražio produžetak za 20 dana koji mu je Nadzorni odbor odobrio na ime opravdanih razloga. Izvođači radova bili su beogradska građevinska firma „Ratko Mitrović niskogradnja“ i slovenački „SŽ ŽGP Ljubljana“. Stručni nadzor je bio poveren „Institutu za puteve“ a.d. Beograd, kao nosiocu posla, i firmi „ELEM & ELGO“ iz Beograda.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор