Počinje rekonstrukcija Ulice Vojvode Stepe

made-in-germany-rs-ulica-vojvode-stepe

Menadžer grada Beograda Goran Vesić poručuje da će za godinu dana, po završetku svih radova, Ulica Vojvode Stepe biti kompletno obnovljena, sa potpuno izmenjenom infrastrukturom i kao takva, jedna od najlepših u prestonici, prenosi agencija „Tanjug“.

Na TV Pink Vesić je najavio početak rekonstrukcije Ulice Vojvode Stepe na Voždovcu u noći izmedu 12. i 13. jula, kao i da će pravi radovi krenuti od 17. jula. Rekonstrukcija će se obavljati u fazama, pa će tako prva faza radova biti sprovođena u delu Ulice Vojvode Stepe, od Ulice Ljube Vučkovića do Ulice Save Maškovića, u periodu od 17. jula do 10. oktobra. Kako je dalje objašnjeno, od 27. jula radovi će ući u deo od ulice Ljube Vučkovića do Nikšićke ulice, a predviđa se da će u ovom delu ulice radovi trajati do 19. novembra.

Gradski menadžer je rekao da će rekonstrukcijom biti uređeni kanalizacija, vodovod, toplovod, da će sve instalacije biti zamenjene i da će biti postavljena nova kontaktna mreža za tramvaje. Tramvajske šine nalaziće se na sredini ulice sa po jednom kolovoznom trakom sa svake strane, urediće se i tramvajska okretnica na Banjici i skver Autokomanda, biće obezbeđeno 275 novih parking mesta, čime će se, po Vesićevim rečima, podići kvalitet života građana, ali i cena stanova u tom delu Beograda.

Vesić je napomenuo da su odštampani leci kojima se građani iz Ulice Vojvode Stepe i okolnih ulica, obaveštavaju o svim izmenama tokom radova. Na letku se nalazi i broj telefona sa otvorenom linijom samo za građane iz ovog dela grada, preko kojeg će oni moći da se jave Skupštini grada, ukoliko imaju bilo kakvih problema tokom trajanja radova.

Od subote 12. jula, od 22 sata, stupiće na snagu novi red vožnje u ovom delu grada, koji će važiti do 10. oktobra. Biće ukinute tramvajske linije 9, 10 i 14, a umesto njih će biti uvedene dve nove autobuske linije 9 A i 9 L. Vozila na liniji 9 A saobraćaće od Trga Slavija do Banjice, a vozila na liniji 9 L od Donjeg Kalemegdana do Bloka 45. Linija 6 biće pojačana, a u planu su i neke izmene na liniji 33, dok će u periodu izvođenja radova vozila na linijama 18 i 39 saobraćati bez promena.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор