Rekonstrukcija novosadske Toplane “Istok” počinje u aprilu

made-in-germany-rs-toplana

Završeni su radovi na rekonstrukciji i proširenju novosadske Toplane “Sever”, a kako se najavljuje, polovinom aprila započeće radovi i na istočnom postrojenju.

U “Toplanama” navode da su radovi na rekonstrukciji i proširenju novosadske Toplane “Sever” sprovedeni u okviru programa “Rehabilitacija sistema daljinskog grejanja u Srbiji – faza IV”, koji se finansira iz kredita Nemačke razvojne banke, a na osnovu trilateralnog ugovora između Republike Srbije, Grada Novog Sada i „Novosadske toplane“.

U okviru prvog dela projekta izgrađena je kotlarnica i kotao od 58 MW na prirodni gas. Vrednost investicije bila je 1,85 miliona eura, a radove je izveo konzorcijum na čelu sa preduzećem “Remming”, uz firme “Mikro Kontrol” i “Best izgradnja”, prenosi “Danas”.

Tokom ove godine započeće i rekonstrukcija 37 godina starog cirkulacionog postrojenja na Toplani “Istok”. Staro postrojenje biće zamenjeno novim energetski efikasnim postrojenjem, a u okviru ovih radova biće rekonstruisani i diktir postrojenje, sistem za hemijsku pripremu vode, sistem za održavanje pritiska, trafo-stanice elektroenergetskih instalacija, sistem za nadzor i upravljanje i komandna sala.

Vrednost ovih radova iznosi 2,238 miliona eura, a izvodiće ih konzorcijum na čelu sa preduzećem “Energotehnika Južna Bačka”. Početak radova je planiran odmah po završetku grejne sezone, u drugoj polovini aprila, a ceo posao bi trebalo da bude završen u drugoj polovini septembra ove godine.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор