„Simens“ u Srbiji ostvaruje odlične rezultate

made-in-germany-rs-siemens-minhen

Rezultate poslovanja nemačke kompanije „Simens“ u Srbiji obeležio je u ovoj godini nastavak dobrih poslovnih poteza, kao i puno uspešno realizovanih projekata i stalnih tehnoloških unapređenja.

Od kraja septembra prošle godine do oktobra ove, „Simensovi“ prihodi u Srbiji iznosili su oko 78 miliona eura, dok je ukupna vrednost novih narudžbina dostigla 79 miliona eura. Na kraju 2014. godine, u kompaniji radi ukupno 1.000 ljudi, od čega se 852 zaposlenih nalazi u subotičkoj fabrici vetrogeneratora, navodi se u saopštenju „Simensa“, i dodaje da je jedanaestu godinu poslovanja subotičke fabrike vetrogeneratora obeležio porast broja porudžbina, usled povećane potražnje na svetskom tržištu, prenosi agencija „Tanjug“.

Kako se dalje saopštava, u fabrici je do sada proizvedeno više od 15.000 vetrogeneratora, a stalnim ulaganjem u proizvodnju, kvalitet proizvoda i zaposlene, fabrika je postala jedna od najvećih u „Siemens“ sistemu. Ukoliko se ovaj trend rasta i potražnje na tržištu nastavi i naredne godine, u fabrici se mogu očekivati i nova zapošljavanja.

Naredni razvojni planovi fabrike u Subotici podrazumevaju i proširenje saradnje sa domaćim dobavljačima, gde se projekat „Postani Simens dobavljač“ trenutno nalazi u završnoj fazi. Pored toga, na inicijativu nemačke kompanije, u subotičkoj „Tehničkoj školi Ivan Sarić“ uveden je novi obrazovni profil „bravar – zavarivač“. Tamošnjih 30 đaka od septembra već pohađa nastavu u okviru novog smera, dok će im „Simens“ obezbediti stručnu praksu u fabrici, kako bi se već tokom školovanja upoznali sa procesom rada.

„Pored nastavka uspešnog poslovanja fabrike, i u ostalim segmentima poslovanja kompanija je tokom 2014. godine ostvarila zapažene rezultate kroz učešće u realizaciji kapitalnih investicija, čime se svrstava u ključnog partnera domaće privrede“, navodi se u saopštenju „Simensa“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор