„Simens“ modernizuje prugu na Koridoru 10

made-in-germany-rs-siemens-minhen

Na deonici Koridora 10, koju gradi Italijanski konzorcijum „Armatori Ferroviari“, stručnjaci kompanije „Simens“ postavili su stubove za kontaktnu električnu mrežu dvokolosečne pruge Gilje-Ćuprija-Paraćin.

Kako je objasnio odgovorni izvođač radova na pruzi Željko Marković, uz izgradnju električne mreže, „Simens“ je zadužen i za rekonstrukciju i modernizaciju signalno-sigurnosnih telekomunikacionih i energetskih postrojenja, prenosi agencija „Tanjug“.

„Železnice Srbije“ i kompanija „Simens“ potpisale su krajem septembra prošle godine ugovor za nabavku opreme za izvođenje radova na rekonstrukciji i modernizaciji električnih postrojenja na ovoj deonici, čija je vrednost 11.850.000 eura. Ugovorom je predviđena isporuka opreme i izvođenje radova na modernizaciji signalno-sigurnosnih i telekomunikacionih uređaja, kao i postrojenja elektrovuče.

Reč je o deonici pruge dužine 10,5 kilomatara, predviđene za brzine voza od 160 kilometara na sat, na kojoj bi ovi radovi trebalo da budu gotovi do 30. juna. Projekat je finansiran iz kredita Evropske investicione banke, a investitor su „Železnice Srbije“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор