Probijena još 2 tunela na Koridoru 11

made-in-germany-rs-tunel

Na trasi budućeg autoputa Koridora 11, koji će povezati Beograd i Južni Jadran, probijena su još dva tunela na deonici od Ljiga do Preljine, u ukupnoj dužini od 1.342 metra.

Prvo je probijena „leva cev“ tunela Šarani, ukupne dužine 887 metara, a zatim i tunel Brđani, dug 450 metara, čime su na ovom delu Koridora 11, od ukupno pet tunela: Šarani, Brđani, Savinac, Golubac i Veliki Kik, do sada probijena tri. Preostala dva tunela, Savinac i Veliki Kik, biće probijeni u junu i novembru ove godine, prenosi agencija „Tanjug“.

– Na ovom delu Koridora 11 od 66 planiranih mostva izgrađeno je 49, a cilj nam je da do kraja ove godine bude završeno 90 posto svih predviđenih radova na autoputu od Ljiga do Preljiine. Trenutno na ovoj trasi radi 1.450 radnika i 400 mašina, a od 40 kilometara i 539 metara ukupne dužine, do sada je asfaltirano 24 kilometra – objasnio je Dmitar Đurović, direktor preduzeća „Koridori Srbije“ i najavio da će u skladu sa planom ova deonica biti završena do 25. avgusta 2016. godine.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор