Prvi beogradski “car sharing” servis

made-in-germany-rs-carsharing

Kompanija „Car4Use“ otvorila je u Beogradu “car sharing” servis za iznajmljivanje automobila na kraće vreme, a vozila se mogu preuzeti na određenim, za to predviđenim lokacijama u gradu.

Ovaj sistem koji uspešno funkcioniše u mnogim evropskim zemljama i gradovima, i pogodan je za sve one koji ne žele, ili nemaju uslova da poseduju lični automobil, a imaju potrebu da ga povremeno koriste.

Kako kažu u ovoj kompaniji, vozni park za početak broji 30 novih automobila, marke FIAT 500 i FIAT Panda, a ovi modeli su izabrani jer malo troše i lako se parkiraju, što ih čini idealnim za gradsku vožnju. Automobili se mogu koristiti koliko je potrebno, a najmanje pola sata, uz tarifu od 1440 dinara po satu. U tu cenu su uračunati i gorivo i osiguranje, dok je članarina u Car4Use klubu potpuno besplatna.

Za preuzimanje vozila obezbeđeno je 19 lokacija u svim delovima grada, u centru, na Novom Beogradu, Vračaru, Senjaku, Konjarniku, u Zemunu… Nakon upotrebe korisnici imaju mogućnost da automobile ostave i ispred svoje kuće, posla ili na nekom drugom mestu koje njima odgovara. Uslov je da vozila ne budu ostavljena u gradskim zonama u kojima se naplaćuje parking ili na privatnim parkinzima.

– Za sada smo zadovoljni interesovanjem Beograđana za car sharing servis. S obzirom da je ovakav vid prevoza našim ljudima nepoznat, potrebno je vreme da bi shvatili sve njegove prednosti. Prvi članovi koji su potpisali ugovor uglavnom su poslovni ljudi kojima car sharing predstavlja uštedu u vremenu, ali i novcu. Ima i mladih korisnika, koji ističu da im je ovaj sistem omogućio da dobiju svoj automobil, što nam predstavlja veliko zadovoljstvo. Uskoro ćemo proširiti spisak lokacija za preuzimanje vozila i blagovremeno obavestiti o tome korisnike – objašnjavaju u kompaniji Car4Use.

Da biste postali korisnik ovog servisa, potrebno je da imate najmanje 21 godinu života i najmanje 2 godine vozačkog iskustva. Svi zainteresovani mogu da se registruju preko sajta ove kompanije, nakon čega će biti pozvani u poslovnicu na potpisivanje ugovora o korišćenju. Nakon toga više nije potrebno dolaziti, jer sistem funkcioniše putem mobilne aplikacije „Car4Use“ koja se može preuzeti na Google Play-u. Pomoću ove aplikacije automobil se rezerviše ali i otključava i zaključava.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор