Poziv domaćim firmama da grade Koridor 10

made-in-germany-rs-gasovod-cevi

Najavljeno je skoro raspisivanje javnog poziva Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture Srbije građevinskim kompanijama da konkurišu za izvođača radova na deonici Srpska kuća – Levosoje, koja je na trasi Koridora 10.

Potpredsednica Vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović pozvala je sve domaće građevinske kompanije da se prijave na konkurs, ukazujući pri tom da je ovo jedinstvena prilika da se domaće firme nađu u ulozi izvođača, a ne podizvođača.

– Odlučili smo da deonicu Srpska kuća – Levosoje na Koridoru 10 finansiramo iz budžeta i svakog dana možemo da očekujemo raspisivanje javnog poziva i za izvođača i za nadzor nad radovima. Sam poziv će trajati tokom čitavog juna, a u julu očekujemo potpisivanje ugovora – rekla je Mihajlovićeva, a prenosi agencija „Tanjug“.

Svim domaćim građevinskim putarskim kompanijama ministarka je poslala poruku da se uključe i udruže, jer je ovo jedinstvena prilika da ne budu podizvođači nego glavni izvođači radova.

– Na celoj deonici Koridora 10 nijedna domaća kompanija nije glavni izvođač radova. Domaće kompanije su svuda podizvođači. Zato ih sve pozivam da se jave – apelovala je Mihajlovićeva.

Građevinskim projektom je predviđeno da se na deonici južnog kraka Koridora 10, od Srpske kuće do Levosoja izgradi autoput dužine 8,1 kilometar, sa četiri saobraćajne trake i dve zaustavne trake. U sklopu deonice Donji Neredovac – Srpska kuća – Levosoje projektom je pradviđena izgradnja ukupno 27 armirano – betonskih mostova, od kojih će najduži biti dugačak oko 250 metara.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор