Porast isporuke ruskog gasa Nemačkoj

made-in-germany-rs-zemni-gas

Isporuke ruske kompanije „Gasprom“ u zemlje van Zajednice Nezavisnih Država (ZND) povećane su u maju ove godine za 3,9 procenata, a u zemlje zapadne Evrope za 11 posto, u odnosu na isti mesec 2014. godine.

U obraćanju novinarima, portparol kompanije Gasprom Sergej Kuprijanov je naveo da je najveći zabeleženi rast isporuka bio za Nemačku, prenosi agencija „Tas“.

Prema podacima koje je izneo „Gaspromeksport“, isporuke kompanije u zemlje van ZND u maju prošle godine iznosile su 13,03 milijarde kubnih metara, a u istom mesecu ove godine isporučeno je 13,54 milijardi kubnih metara.

Na konferenciji za medije Kuprijanov je takođe naglasio da su podaci izneti prošle sedmice na konferenciji Evropskog poslovnog kongresa o izvozu Gasproma u dalje inostranstvo u maju 2015. godine, sa rastom od pet posto, imali „preliminaran karakter i da su odgovarali podacima od sredine meseca“.

On je objasnio da isporuke tokom maja meseca u različite zemlje imaju različite karakteristike. Po njegovim rečima, u zapadnoj Evropi je registrovan značajan rast, dok je tražnja smanjena u centralnoj i istočnoj Evropi.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор