„CVC Kepital“ preuzima nemačke parfimerije „Daglas“

made-in-germany-rs-douglas-logo

Novi vlasnik nemačkog kozmetičkog maloprodajnog lanca „Daglas“ (Douglas), biće privatni investicioni fond „CVC Kepital Partners“, koji će otkupiti nemačko preduzeće od američke grupacije „Advent“.

Najavljeno je da bi sporazum o kupovini 80 posto udela Adventa u nemačkom Daglasu, čija je vrednost procenjena na oko tri milijarde eura, uskoro mogao biti i zvanično objavljen, prenosi agencija „Rojters“.

Prošle sedmice Daglas je najavio prodaju imovine putem inicijalne javne ponude (IPO) na berzi, ali je nakon ponude CVC fonda, iz nemačke firme prošlog vikenda saopšteno da ova investicija predstavlja bolju opciju za nemački maloprodajni lanac.

– IPO bi bila zanimljiva opcija, ali je ponuda CVC fonda ipak najbolja za kompaniju – rekao je izvršni direktor Daglasa Hening Kreke, koji će i posle promene vlasnika nastaviti da obavlja tu funkciju. On je dodao da će porodica Kreke, koja je osnivač Daglasa, ostati manjinski akcionar u kompaniji sa 15 posto akcija.

Kompanija Daglas, koja u Evropi poseduje oko 1.700 prodajnih objekata za prodaju parfema, šampona i šminke, od pre dve godine više nije kotirana na Frankfurtskoj berzi. Kompanija je u prvoj polovini svoje 2014/15. poslovne godine ostvarila prodaju u iznosu od 1,5 milijardi eura, uz ostvarenu dobit, pre kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije (EBITDA), od oko 180 miliona eura.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор