Procter & Gembl preuzima deo Mercka

Segment nemačke hemijsko-farmaceutske kompanije “Merck”, koji se tiče poslovanja u zdravstvenom sektoru, preći će u vlasništvo američke korporacije “Procter & Gembl” (P&G) za oko 3,4 milijarde eura.

P&G, poznat po brendovima “Pampers”, “Gillette” i “Vicks”, saopštava da će ova akvizicija omogućiti korporaciji da postane vlasnik brendova vitaminskih preparata, kao što je “Seven Seas”, čime će proširiti svoj portfolio potrošača zdravstvenih proizvoda i pojačati prisutnost na latinoameričkom i azijskom tržištu, prenosi agencija “Rojters”.

Dogovorena cena za preuzimanje Merck-ovog poslovnog segmenta pokazuje da je nemačka kompanija spustila pređašnju cenu od čak 4 milijarde eura, koja je, kako navodi Rojters, glavni krivac za odvraćanje od kupovine prethodnih ponuđača, kao što su “Nestle”, “Perrigo” i “Bain Capital i Cinven” koji je sadašnji vlasnik “Stade”.

Kompanija P&G takođe najavljuje da će sa izraelskom “Teva Pharmaceutical Industries” 1. jula zatvoriti zajedničko preduzeće za proizvodnju robe široke potrošnje za ličnu negu, navodeći da se strategije dveju kompanija više ne poklapaju.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор