Novi šef VW-a najavljuje drastične rezove

Novopostavljeni prvi čovek „Folksvagen grupe“, Herbert Dis, najavljuje da će ubrzati donošenje odluka i razmotriti mogućnost prodaje dela imovine kompanije, kako bi se prilagodila drastičnim promenama tehnologije u industriji.

Dis je, kao glavni izvršni direktor VW-a, na svojoj prvoj konferenciji za novinare rekao da će pod lupu staviti različitu imovinu iz portfelja VW grupe, koja uključuje kompanije „Dukati“ i „Renk“, i da će razmisliti da li ima smisla zadržati ih.

– Razmotrićemo sve opcije, a to može uključivati ulaganje u poslovanje ili prodaju – rekao je Dis i dodao da će Volksvagen imenovati glavnog operativnog menadžera za brend VW putničkih automobila koji će u poslu rasteretiti Disa, prenosi „b92“.

Reorganizacija najvećeg nemačkog proizvođača automobila biće u potpunosti u Disovim rukama, jer će mu biti dat i nadzor nad grupom za istraživanje i razvoj, kao i sektor koji se u VW-u zove „Vehicle IT“ ili povezivanje.

Novi šef Volksvagena će pokušati da 640.000 radnika ove kompanije što lakše preusmeri na proizvodnju električnih i autonomnih automobila, ali i na nove digitalne usluge kao što je deljenje.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор